Prohlédněte si nejdůležitější nová auta tohoto podzimu. Brzy zamíří i do Česka

Jan Matoušek Jan Matoušek
2. 10. 2020 6:02
1. října měly pro veřejnost otevírat brány pařížského autosalonu, druhé nejvýznamnější evropské motoristické výstavy letošního roku. Měly, ale neotevřely. Pandemie koronaviru znemožnila desítkám značek ukázat naživo své aktuální novinky. Výrobci se přesunuli alespoň do on-line prostoru, o nová auta tedy svět nepřišel. Na ty nejzajímavější podzimní automobilové novinky se podívejte do galerie.
Foto: Hyundai

Hyundai Tucson

Tucson je celosvětově nejoblíbenějším SUV automobilky Hyundai, na novou generaci v Nošovicích vyráběného modelu tak je logicky upírána velká pozornost. A jihokorejská automobilka dokázala, že se ani u populárních aut výrazných změn příliš nebojí. Tucson totiž mezigeneračně dostal zcela nové a výrazně odvážnější tvary nejen zvenku, ale především uvnitř. Tam nenajdete jediné fyzické tlačítko, vše se nastavuje dotykem či hlasem. Před řidičem jsou digitální budíky, středový panel pro změnu tvoří až 10,25palcová obrazovka.

Velikostně se auto mírně prodloužilo, což ocení nejen cestující vzadu, ale především zavazadlový prostor. Ten má podle motorizace až 620 litrů v základním uspořádání. Co se také změnilo, je nabídka pohonných jednotek. Ta byla výrazně elektrifikována - nechybí tak 48V benzinové i naftové mild-hybridy s výkonem 100 až 132 kW, klasický hybrid s výkonem 169 kW a konečně plug-in hybrid s výkonem 195 kW. Klasické spalovací motory jsou jen dva - 1.6 T-GDI se 110 kW a 1.6 CRDi s 85 kW. V závislosti na verzi nabídne Tucson nejen automat, ale také pohon všech kol. První kousky nové generace nošovického modelu se k zákazníkům dostanou ještě letos, více si o modelu přečtěte zde.

 

Právě se děje

Další zprávy