Prohlédněte si nejdůležitější nová auta tohoto podzimu. Brzy zamíří i do Česka

Jan Matoušek Jan Matoušek
2. 10. 2020 6:02
1. října měly pro veřejnost otevírat brány pařížského autosalonu, druhé nejvýznamnější evropské motoristické výstavy letošního roku. Měly, ale neotevřely. Pandemie koronaviru znemožnila desítkám značek ukázat naživo své aktuální novinky. Výrobci se přesunuli alespoň do on-line prostoru, o nová auta tedy svět nepřišel. Na ty nejzajímavější podzimní automobilové novinky se podívejte do galerie.
Foto: Výrobci

Ford Puma ST

Není to tak dávno, co Ford oživil označení Puma. Avšak místo malého kupé se jej dočkalo malé SUV. Teď se za jméno Puma vrací také zkratka ST značící sportovní variantu daného vozu. Moderní Puma ST jde ve šlépějích Fordu Fiesta ST. To znamená tříválec 1.5 EcoBoost o výkonu 147 kW pod kapotou v kombinaci s manuální šestistupňovou převodovkou. Poháněná jsou přední kola. Modrý ovál slibuje zrychlení z nuly na 100 km/h za 6,7 vteřiny a nejvyšší rychlost 220 km/h.

A přestože volič jízdních režimů poprvé u sportovních modelů Fordu obsahuje také režim Eco, mysleli Němci i na řidiče. Mezi příplatky tak je třeba mechanický diferenciál Quaife s omezenou svorností - prvek u sportovních SUV ne zrovna běžně využívaný. Vedle toho autu nechybí ani vizuální úpravy včetně standardních 19palcových litých kol. Objednávky Ford spustí v polovině října, první auta pak k zákazníkům zamíří ještě před koncem letošního roku.

 

Právě se děje

Další zprávy