Prohlédněte si nejdůležitější nová auta tohoto podzimu. Brzy zamíří i do Česka

Jan Matoušek Jan Matoušek
2. 10. 2020 6:02
1. října měly pro veřejnost otevírat brány pařížského autosalonu, druhé nejvýznamnější evropské motoristické výstavy letošního roku. Měly, ale neotevřely. Pandemie koronaviru znemožnila desítkám značek ukázat naživo své aktuální novinky. Výrobci se přesunuli alespoň do on-line prostoru, o nová auta tedy svět nepřišel. Na ty nejzajímavější podzimní automobilové novinky se podívejte do galerie.

Hyundai i30 N & Kona facelift

S novinkami Hyundai z Nošovic ale ještě nekončíme. Sportovní i30 N totiž dostala stejnou vizuální modernizaci jako její standardní sourozenec již letos na jaře. To s sebou přineslo nový vzhled exteriéru i interiéru a především změny techniky. Dvoulitrové T-GDI pod kapotou má ve standardní verzi 184 kW s manuální šestistupňovou převodovkou, nabízí se však také posílená verze s výkonem 206 kW, která vůbec poprvé vedle ručního řazení nabídne i samočinnou dvouspojkovou převodovku s osmi stupni. Na trhu se auto objeví začátkem příštího roku.

A ještě jeden facelift z dílen korejské automobilky. SUV Kona dostalo nejen nový vnější design s přepracovanými předními partiemi, ale také novou kabinu s až dvěma 10,25palcovými obrazovkami - jedna nahrazuje klasické budíky, druhá je výstupem multimediálního systému. K tomu se nabídka verzí rozrostla o sportovně laděnou Konu N Line s 1.6 T-GDI o výkonu 146 kW a pohonem všech kol. Další novinku představují 48V mild-hybridní technologie v kombinaci s několika motory. Do prodeje se omlazené SUV dostane ještě před koncem tohoto roku.

 

Právě se děje

Další zprávy