Prohlédněte si nejdůležitější nová auta tohoto podzimu. Brzy zamíří i do Česka

Jan Matoušek Jan Matoušek
2. 10. 2020 6:02
1. října měly pro veřejnost otevírat brány pařížského autosalonu, druhé nejvýznamnější evropské motoristické výstavy letošního roku. Měly, ale neotevřely. Pandemie koronaviru znemožnila desítkám značek ukázat naživo své aktuální novinky. Výrobci se přesunuli alespoň do on-line prostoru, o nová auta tedy svět nepřišel. Na ty nejzajímavější podzimní automobilové novinky se podívejte do galerie.
Foto: Dacia

Dacia Sandero & Logan

Téměř revoluci v segmentu malých dostupných aut slibuje třetí generace Dacií Logan a Sandero. Poprvé se sice tato rodina bude muset obejít bez praktického kombi MCV, na druhou stranu ale nabídne za stále nízkou cenu moderní techniku mateřského Renaultu. To znamená především modulární platformu CMF, která umožnila mimo jiné i použití několika moderních asistenčních systémů. Poprvé tak Sandero a Logan mohou mít třeba nouzové brzdění nebo sledování mrtvých úhlů.

A premiér je mezi výbavou více. Namátkou elektronická ruční brzda, automatická klimatizace, dálkové otevírání víka kufru, parkovací senzory vpředu i vzadu nebo již ve standardu šest airbagů a diodová světla. Vedle sedanu Logan a hatchbacku Sandero bude v nabídce i terénní Sandero Stepway, všechny tři modely mají společný třeba prakticky nejdelší rozvor náprav ve své třídě i nadprůměrný objem kufru. Motorově je auto bez překvapení, litrový motor se nabízí bez i s přeplňováním, případně s pohonem na LPG. Poprvé ale dostanou malé Dacie skutečný automat - motorizace 1.0 TCe má volitelně ústrojí CVT. Více informací o nových rumunských modelech najdete zde.

 

Právě se děje

Další zprávy