Nová Toyota Yaris zná české ceny. Jak obstojí proti Škodě Fabia nebo Renaultu Clio?

Jan Matoušek Jan Matoušek
5. 5. 2020 6:02
V příštím roce by kolínská továrna TPCA měla vedle miniaut Citroënu, Peugeotu a Toyoty začít vyrábět také větší Toyotu Yaris. Nová generace konkurenta Škody Fabia však na český trh zamíří již letos. Dovozce japonské automobilky zveřejnil ceník, který opět sází na hybridní ústrojí. Základem je však benzinový tříválec, který začíná na 335 tisících korun.
Foto: Toyota

Toyota Yaris Classic - od 299 900 korun

Konkurenta má nový Yaris rovnou ve vlastní stáji. Toyota totiž za zvýhodněných podmínek doprodává končící generaci malého vozu s přídomkem Classic. To znamená především nabídku motorů omezenou na zážehovou patnáctistovku o výkonu 82 kW se šestistupňovou manuální převodovkou. Vedle širší nabídky motorů je novinka také větší, rozvor náprav má delší o 30 mm.

Za 299 900 korun se nabízí výbava Active. Ta má mimo jiné přednárazový systém, upozornění na vybočení z jízdního pruhu, automatické stěrače, rádio s dotykovou obrazovkou, rozhraní Android Auto i Apple CarPlay, Bluetooth, manuální klimatizaci, tempomat, kožený multifunkční volant, elektrická přední okna, couvací kameru, mlhovky nebo 15palcová ocelová kola.

Za 309 900 korun nabízí Toyota verzi Active Trend Y20 navíc s několika designovými prvky nebo 15palcovými litými koly. Za 345 900 korun je dostupná verze Selection Smart navíc s dvouzónovou automatickou klimatizací, elektrickými zadními okny, vyhříváním předních sedadel, bezklíčkovým odemykáním a startováním, automatickým spínáním světel nebo 16palcovými litými koly.

Ceník - Toyota Yaris Classic

Active Active Trend Y20 Selection Smart
1.5 VVT-i / 82 kW 299 900 Kč 309 900 Kč 345 900 Kč

Končící provedení je tedy cenově výhodnější než novinka, na druhou stranu nižší cena znamená i výrazně nižší výbavový standard, především po stránce bezpečnostních asistentů. Ty si nový Yaris vozí již v základu, třebaže se slabším motorem. U akční verze absentuje také hybridní pohon.

 

Právě se děje

Další zprávy