Nevíte, kam zajít na Open House? Vydejte se na procházku po nábřeží v centru Prahy

Magdaléna Medková Jiří Kropáček Magdaléna Medková, Jiří Kropáček - za podpory: malé log - Open House Praha
3. 5. 2024 9:41
Chystáte se letos na festival Open House, ale nevíte, které domy stojí za to vidět? Aktuálně.cz pro vás připravilo několik vycházkových tras, které si o víkendu 18. a 19. května můžete projít s přáteli, rodinou nebo sami. První vede po Masarykově nábřeží v centru města a navštívíte-li po cestě všechny interiéry, máte vystaráno na několik hodin.
Foto: Eva Mořická, Tomáš Sysel, Profimedia, Aktuálně.cz (koláž)

Procházka má lehce přes tři kilometry a začíná za Národním divadlem u paláce První české všeobecné zajišťovací banky, dnes známé jako Goethe-Institut.  Autorem secesní nárožní budovy byl Jiří Stibral a nejzajímavější je na ní sochařská výzdoba atiky od Ladislava Šalouna a také tajná sauna, kterou si v podzemí kdysi zřídilo bulharské velvyslanectví.

Pro detaily o budovách klikněte na body v mapě.

×
Foto:

Adresa

Kdy je otevřeno

zavřít

Cíle trasy: Goethe Institut - Kaple Božího hrobu na Zderaze - Budova České polytechniky - Hlávkova studentská kolej - Sdružení projektových ateliérů - Funkcionalistické patrové garáže - Vila Na Libušince.

Den otevřených dveří bude mít celkem 115 staveb v Praze. Organizátoři desátého ročníku Open House na program zařadili i stavby od architektů Josefa Fuchse (130), Oldřicha Tyla (140) a Adolfa Benše (140), kteří by letos oslavili kulaté narozeniny. Otevřené budou i další historické památky jako jsou kostely, kaple nebo nově opravené ikony z dob funkcionalismu. Od 13. května bude na různých místech v Praze doprovodný program v podobě přednášek, komentovaných prohlídek nebo programu pro nejmenší.

Festival Open House Praha

Desátý ročník svátku architektury o víkendu 18. a 19. května zdarma zpřístupní 115 budov a prostorů na celém území Prahy. V týdnu od 13. května budou i speciální komentované procházky, přednášky a diskuze.

Další informace najdete na stránkách Open House Praha.

 

Právě se děje

Další zprávy