Nejprodávanější SUV jsou při porovnání s podobnými kombíky většinou dražší a žravější. Víme o kolik

Ondřej Běhal
1. 2. 2017 6:33
Porovnali jsme nejprodávanější vozy čím dál oblíbenější kategorie SUV v Česku s kombíky, případně liftbacky stejné značky, podobné velikosti a totožným motorem. Poloterénní vozy jsou vždy línější a žravější. Až na jednu výjimku za ně také více zaplatíte. V grafice najdete například porovnání Škody Kodiaq se Superbem a Octavií Combi, Dacie Duster s Loganem MCV nebo Kie Sportage se cee´dem SW.

Připravili jsme také přehled všech rodinných kombíků a SUV, které se aktuálně prodávají do půl milionu korun.

Foto: Jiří Kaloč

Škoda Kodiaq

Na závěr jediné SUV, které je levnější, než podobně velký kombík. Nová Škoda Kodiaq stojí ve srovnatelné výbavě se stejným motorem 2.0 TDI  a pohonem všech kol o 54 tisíc korun méně než Škoda Superb Combi.

Zároveň nabízí praktičtější interiér s možností převozu až sedmi osob, posouvání zadních sedadel, polohování jejich opěradel a více místa na lokty na předních místech.

Kodiaq může nabídnout tak výhodnou cenu, protože ač patří rozměry do střední třídy, využívá převážně techniky třídy kompaktní, zejména Volkswagenu Tiguan. Proto jsme do porovnání zařadili i Škodu Octavia Combi, která už je v podobné verzi výrazně levnější - podívejte se zde.

Auto působí elegantně i sportovně zároveň.
Auto působí elegantně i sportovně zároveň. | Foto: Radek Pecák

Škoda Superb Combi

Superb Combi zůstává podle lidí ze Škodovky vlajkovou lodí značky, manažerským autem, čemuž odpovídá i jeho cena. Proti Kodiaqu nabízí o něco více místa na nohy a delší kufr, se stejným motorem lepší dynamiku a výrazně lepší spotřebu.

 

Právě se děje

Další zprávy