Sedmimístné SUV jako ideální rodinné auto: Škoda Kodiaq a deset nejlevnějších rivalů

Jan Matoušek Jan Matoušek
12. 5. 2021 6:02
Škoda na český trh nedávno uvedla omlazený Kodiaq, který jako jediný z její nabídky nabízí místo až pro sedm cestujících. Na české SUV ale číhá hned několik konkurentů, kteří také zvládnou převézt sedmičlennou posádku. Sestavili jsme proto žebříček nejlevnějších sedmimístných SUV, která konkurují právě novému Kodiaqu.

Peugeot 5008 - od 614 000 Kč

Suverénně nejlevnějším sedmisedadlovým SUV na českém trhu je Peugeot 5008. Ten stojí od akčních 614 000 korun, a protože má tři řady sedadel v ceně každé dostupné varianty, k této sumě už není potřeba nic připočítávat. Samozřejmě, nevýhodou oproti konkurentům může být fakt, že nejlevnější provedení má pod kapotou přeplňovaný benzinový tříválec 1.2 PureTech o výkonu 96 kW - to je ještě o kousek méně než u Mercedesu. Přední kola pak pohání manuální šestistupňová převodovka (automat se pro tento motor nabízí od druhé nejnižší výbavy za příplatek 50 tisíc korun). Mimochodem nejlevnější turbodiesel, také s 96 kW, přijde na akčních 654 tisíc korun.

Francouzský model má na délku 4641 mm, ovšem mezi nápravami nadprůměrných 2840 mm. Automobilka neuvádí, kolik místa je za třetí řadou sedadel, nějaký prostor tam nicméně přece jen zbývá. Za pěti sedadly už to je 702 litrů, případně až 780 litrů ve chvíli, kdy vyjmete zadní dvojici sedadel z vozu ven. Se dvěma místy k sezení pak je k dispozici 1862, respektive 1940 litrů místa.

Základní výbavě Active nechybí dvouzónová automatická klimatizace, rádio s dotykovým displejem, digitální budíky, nouzové brzdění ani varování při opuštění jízdního pruhu, zadní parkovací senzory, diodová světla vpředu a vzadu nebo litá kola.

 

Právě se děje

Další zprávy