Řízek za volant nepatří. Co by správně měl jíst řidič nebo profesionální závodník?

Martin Přibyl Martin Přibyl
2. 8. 2019 6:02
Myslíte si, že jako řidič nemusíte řešit jídelníček? Omyl, nevhodná strava může způsobit ospalost, únavu, pocity úzkosti nebo poruchy trávení. A to vše následně negativně ovlivňuje schopnost soustředit se a zvyšuje riziko nehody. Podívejte se, čemu byste se měli při cestě autem nejen na dovolenou vyhnout a na co naopak nezapomínat.
Rallye Dakar 2019, 1. etapa: Martin Macík mladší, LIAZ
Rallye Dakar 2019, 1. etapa: Martin Macík mladší, LIAZ | Foto: Big Shock Racing

Menu profesionálního závodníka

Co na závodech spaluje Martin Macík? Z vynechávání chodů si příklad neberte, složení jídelníčku je ale podobné jako pro běžného řidiče.

Snídaně: 2-4 vajíčka na jakýkoli způsob a ovoce, případně jogurt, pečivo se šunkou a sýrem a ovoce

Svačina: nic

Oběd: nic, případně to, co se mu dostane do rukou

Svačina: sušené maso, případně sušené ovoce a müsli tyčinka

Večeře: těstoviny, maso, ovoce, zelenina

 

Právě se děje

Další zprávy