Řízek za volant nepatří. Co by správně měl jíst řidič nebo profesionální závodník?

Martin Přibyl Martin Přibyl
2. 8. 2019 6:02
Myslíte si, že jako řidič nemusíte řešit jídelníček? Omyl, nevhodná strava může způsobit ospalost, únavu, pocity úzkosti nebo poruchy trávení. A to vše následně negativně ovlivňuje schopnost soustředit se a zvyšuje riziko nehody. Podívejte se, čemu byste se měli při cestě autem nejen na dovolenou vyhnout a na co naopak nezapomínat.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Shutterstock

Jakým jídlům se vyhnout?

České kuchyni: těžkým, smaženým, kořeněným jídlům a omáčkám. Nedoporučují se ani potraviny bohaté na cukry: rýže, luštěniny nebo těstoviny. Cukry způsobují nadýmání. Vhodné nejsou ani citrusové plody, cibule nebo rajčata. "Mohou způsobit reflux žaludečních kyselin a s ním spojené pálení žáhy," varuje Lópezová.

 

Právě se děje

Další zprávy