Domácí
Zahraničí
Sport
Video
Ekonomika
Klima
Názory
Kultura
Magazín
Žena
Auto
Pracovna
Bydlení
Speciály
Spolupráce
Kulhánek: Pokud Moskva neumožní návrat českých diplomatů, vyhostíme další Rusy
Nejnovější zprávy do e-mailu
Odhlásit se můžete kdykoliv.
Přihlášením k newsletteru beru na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů naleznete
ZDE
.
Domácí
Zahraničí
Sport
Video
Speciály
22. 4.
Evženie
Aktuálně+
reklama
jídlo
Za den brčko, za rok hasičská helma. Fotky ukazují, kolik Češi spořádají mikroplastů
Prohlédnout si
21 fotografií
O dovoz jídla bude zájem i po otevření podniků, lidé zůstanou opatrní, tvrdí rozvozci
Podle rozvážkových firem si v tomto ročním období jídlo lidé objednávají častěji než v jiných částech roku.
Jídelny a fast foody v Česku vyhodí 27 tisíc tun jídla ročně, ukázal průzkum
Výstupem dvouletého výzkumu bude motivační brožura, která bude provozům radit, jak jídlem neplýtvat.
Fast foody se v Česku zabydlely. Chodí do nich každý čtvrtý, vadí jim však plasty
Fast foody mají v tuzemsku poměrně silnou pozici. Jako největší minusy těchto zařízení Češi vnímají nezdravé jídlo či plastové odpady.
Foto: Šneci všude, kam se jen podíváš. Tak vypadá unikátní pohled do hlemýždí farmy
Prohlédnout si
25 fotografií
Návrat ke sporáku. Boom rozvážkových služeb se nekoná, vsadily na příliš vysoké marže
Zákazníci rozvážkových služeb - tedy restaurace - spíše kolabují. Děje se tak pod tlakem pandemie i vysokých marží za rozvážku.
Rozvážková služba Uber Eats v Česku končí. Nepomohl ani velký zájem během koronakrize
Oznámení o ukončení provozu paradoxně přichází v době, kdy se rozvážkovým službám velmi daří.
Byznys s rozvozem jídla má zlaté časy. Třetinu jim dáme na provizi, naříkají podniky
Rozvozci jídla si i v koronakrizi účtují značné provize - a to často jak od zákazníka, tak i od restaurace. Má to ale podle nich svůj smysl.
Infografika
Rajčata či papriky v lednici? Špatně! Vyzkoušejte si, jak správně skladovat potraviny
Každý má lednici doma, ale málokdo přesně ví, co do ní patří a kde přesně mají být jednotlivé potraviny uloženy. Vyzkoušejte si to v naší grafice.
Jsme národ bramborového salátu. Symbolem Vánoc za socialismu ale byly spíš mandarinky
Téměř devět z deseti Čechů si štědrovečerní večeři nedovede představit bez bramborového salátu. Stejně tomu bylo před rokem 1989.
Přehled
Smažená kuřata v Česku slaví 25 let. Na KFC už v počtu poboček nestačí ani McDonald's
Trh fastfoodových restaurací za poslední čtvrtstoletí řádně zhoustl, podívejte se, které značky můžete v Česku potkat.
Foto: Továrna na svíčkové. Vyrobí jich 50 tisíc a díky tajné metodě vydrží tři roky
Prohlédnout si
20 fotografií
Po jídle z prášku přichází Mana s rostlinným burgerem. Nabízí ho Čechům v předprodeji
Prvním zákazníkům v Česku a Německu novinku doručí na konci března příštího roku.
Mikuláš jako svátek levné "tukolády". Jak poznat čokoládu od pouhé sladké hmoty
Hliníkový obal s obrázkem pekelníka či anděla může skrývat hmotu, která čokoládu nikdy nespatřila.
Spotřeba masa roste. Češi sní za rok přes 80 kilo, z grilování se stala národní vášeň
Celková spotřeba potravin na osobu včetně vyhazovaných zbytků činila loni 789,7 kilogramu, což bylo proti roku 1989 o 17,4 kilogramu méně.
V Praze dnes nedoručujeme. Distribuční firmy a e-shopy čekají v centru dopravní chaos
Některé firmy navyšují kapacity kurýrů, i když s omezením služeb pro zákazníky částečně počítají také.
Přehled
Farma u Pelhřimova zkoušela ryby udit i nakládat. Prorazila ale až s kapří paštikou
Farma Poříčí u Pelhřimova začala vyrábět vlastní paštiku z kaprů. Chce tak zvýšit poptávku po kapřím mase, které je podle ní nedoceněné.
Foto: Kachna z "Kachny". Jak si šéfkuchař předělal Citroën 2CV na pojízdnou kuchyň
Prohlédnout si
11 fotografií
Kuřata z Agrofertu nahradit nelze, tvrdí KFC. Počtem poboček už dotahuje McDonald's
Firmě by se mělo podařit předběhnout v počtu poboček konkurenční řetězec McDonald's. Roční tržby má však konkurence stále vyšší o dvě miliardy korun.
Přehled
Za podpory:
Svaz ekologických zemědělců PRO-BIO
Česká biopotravina roku 2019: Nejlepší výrobky, které v sobě nepotřebují chemii
Odborná porota vybrala v letošním osmnáctém ročníku soutěže Česká biopotravina roku vítěze například mezi biovíny či steakovými biomasy.
Pokračovat
reklama
Nejnovější zprávy do e-mailu
reklama
reklama