Nová Fabia, elektrická Dacia i Tesla z Německa. Prohlédněte si auta pro rok 2021

Jan Matoušek Jan Matoušek
1. 1. 2021 6:02
Jakkoliv světovým autosalonům zvoní po loňském roce hrana více než kdy jindy, nových automobilů neubylo. Naopak se představila řada důležitých, v mnoha případech elektrických, modelů. A záplava nových aut se očekává i letos - ať už mluvíme o premiérách, nebo možnosti si některé očekávané vozy konečně koupit. Podívejte se na přehled těch nejzajímavějších aut pro rok 2021.
Foto: Peugeot

Peugeot 308

Podobně jako u Opelu Corsa a Peugeotu 208, i v případě nové generace Opelu Astra a Peugeotu 308 lze počítat s výraznou technikou unifikací. A 308, jako hatchback i kombi, se stejně jako Astra představí už v letošním roce, jakkoliv s výrazně odlišným designem (na snímku je stávající provedení). Ten by měl spíše odpovídat menší 208, případně nedávno omlazeným SUV 3008 a 5008. Unikátní by pak mělo být opět řešení interiéru s výše položenými budíky a menším volantem známé jako i-Cockpit.

Technicky bude mít auto platformu EMP2 a, jak informuje magazín Autocar, nabídku benzinových i naftových tří- a čtyřválců. Pravděpodobné je, stejně jako u Astry, použití plug-in hybridních jednotek - v případě silnější verze s dodatečným elektromotorem vzadu a pohonem všech kol. Tato varianta by také mohla dostat označení PSE, podobně jako v případě loni odhalené sportovní 508 s plug-in hybridním pohonem. Vyloučená není ani plně elektrická varianta.

 

Právě se děje

Další zprávy