15 aut pro rok 2019: Škodu Scala doplní dostupné elektrické VW i nová Dacia Sandero

Jan Matoušek Jan Matoušek
2. 1. 2019 6:03
Uplynulý rok byl co do nových automobilů bohatý na nejrůznější SUV. V letošním roce jich na trhu uvidíme jistě také pěknou řádku, mezi nejočekávanějšími novými auty jsou ale tentokrát spíše hatchbacky nižší střední třídy, tedy vozy nejoblíbenější evropské kategorie. Hned dva má připravené Volkswagen - a půjde rovnou o osmou generaci Golfu a elektromobil ID Neo. To jsou však jen dvě z patnácti novinek, které budou v následujících dvanácti měsících patřit podle nás mezi ty nejdůležitější. Ať už z pohledu evropského nebo českého trhu. Na další se podívejte do galerie.
Foto: Porsche

Porsche Taycan

První elektrické Porsche - Mnozí jistě namítnou, že hlavní novinkou Porsche bude v letošním roce pokračovatel sportovní 911. Bez nadsázky kultovní sportovní vůz se loni představil již v osmé generaci (více o ní čtěte tady). Jenomže vedle ní se letos začne prodávat i vůbec první elektrické Porsche.

Čtyřdveřové kupé Taycan bude vycházet z konceptu Mission E. K pohonu, minimálně v základní verzi, by měly sloužit dva elektromotory s kombinovaným výkonem 441 kW. Na jedno nabití by měl vůz ujet asi 500 km. Poslední spekulace pak hovoří o nabídce tří odlišných variant, z nichž jedna by se paradoxně měla jmenovat Turbo, ačkoliv přeplňování z logických důvodů nedostane. Prezident severoamerické divize Porsche Klaus Zellner pak nedávno pro web CNET prohlásil, že pokud se zákazníci nevykroutí z předobjednávek, pak je kvóta vozů pro první rok produkce vyprodána.

 

Právě se děje

Další zprávy