15 aut pro rok 2019: Škodu Scala doplní dostupné elektrické VW i nová Dacia Sandero

Jan Matoušek Jan Matoušek
2. 1. 2019 6:03
Uplynulý rok byl co do nových automobilů bohatý na nejrůznější SUV. V letošním roce jich na trhu uvidíme jistě také pěknou řádku, mezi nejočekávanějšími novými auty jsou ale tentokrát spíše hatchbacky nižší střední třídy, tedy vozy nejoblíbenější evropské kategorie. Hned dva má připravené Volkswagen - a půjde rovnou o osmou generaci Golfu a elektromobil ID Neo. To jsou však jen dvě z patnácti novinek, které budou v následujících dvanácti měsících patřit podle nás mezi ty nejdůležitější. Ať už z pohledu evropského nebo českého trhu. Na další se podívejte do galerie.
Foto: Opel

Opel Corsa

První nový Opel v režii PSA - Po měsících útlumu, které vyjadřovala i absence na autosalonech v Ženevě a Paříži, se Opel letos vrátí s prvním novým modelem, vzniklým pod vedením koncernu PSA (Combo je pouze přeznačením Citroënem/Peugeotem). Corsa již v silně konkurenčním segmentu malých aut nutně potřebuje výměnu - současný model se představil v roce 2014, přičemž technika vychází z ještě starší Corsy z roku 2006.

Hatchback tak po dlouhé době dostane zcela nový základ, kterým bude modulární platforma CMP koncernu PSA. Jezdit na ní bude třeba i nový Peugeot 208. To znamená nejen využití poslední generace bezpečnostních asistentů, ale také francouzských motorů. Ty budou převážně benzinové, s turbodiesely se podle magazínu Auto Express nepočítá. Naopak v roce 2020 přijede čistě elektrická varianta. Na test stávajícího provedení, které je i na snímku výše, se podívejte zde.

 

Právě se děje

Další zprávy