Jakými auty jezdí kandidáti na prezidenta? Škodovkami, ale i dvacet let starým Volvem nebo Jaguarem

Eva Srpová Eva Srpová
Aktualizováno 12. 1. 2018 22:30
Zmapovali jsme, jakými auty jezdí kandidáti na prezidenta v soukromém životě. Někteří nám také prozradili, jaké bylo jejich první auto a jaký mají k automobilům vztah. A dokázali i překvapit - Pavel Fisher například jezdí dvacet let starým Volvem s čtvrt milionem najetých kilometrů, Michal Horáček má rád svůj starý Jaguar, který si koupil na doporučení od Daniela Landy a vlastní také Maybach z roku 2004. Obliba značky Škoda ale mnohé kandidáty spojuje. Podívejte se do přehledu.

Pavel Fischer - Volvo V40 1997

Pavel Fischer je tradiční i ve vztahu k autům. V soukromém životě jezdí dvacet let starým Volvem V40 zakoupeným v autobazaru, které má najeto už více než 250 000 kilometrů.

"Auta mám v oblibě odjakživa, jako malý kluk jsem toužil být automechanikem. První auto, které jsem řídil, byla Škoda 1202, a potom Škoda Spartak, ale to jsem ještě ani neměl papíry." 

Vedle Volva V40 z roku 1997 mám ještě mikrobus Toyota Previa, rovněž z bazaru, stejného stáří a opotřebení. Vždy se mi líbila pěkná auta. Jako velvyslanec jsem však důsledně trval na tom, abych mohl jezdit ve Škodě Superb v nejvyšší výbavě, abych reprezentoval svou zemi," dodal Pavel Fischer.

 

Právě se děje

Další zprávy