Slavné "embéčko" britské velvyslankyně se prodalo za 610 tisíc korun

Jan Markovič Jan Markovič
10. 1. 2018 13:32
Neuplynul ani týden a britské velvyslankyni Jan Thompsonové se podařilo v dražbě prodat své slavné „embéčko“, se kterým brázdila české silnice. Nový majitel za něj dal přes 610 tisíc korun. Peníze jsou na charitu.
V pátek 5. ledna Jan Thompsonová oficiálně skončila na své pozici a nastala otázka, kam s embéčkem.
V pátek 5. ledna Jan Thompsonová oficiálně skončila na své pozici a nastala otázka, kam s embéčkem. | Foto: Libor Fojtík

Jediné embéčko v Česku, které jezdilo na diplomatických značkách, má nového vlastníka. Britská velvyslankyně Jan Thompsonová ho totiž prodala v aukci. Majitel za něj neváhal zaplatit 610 tisíc korun. Ambasadorka o tom informovala na svém účtu na Twitteru.

"Tak je po aukci, moje milované embéčko vybralo 610 tisíc korun na úžasnou charitu Sue Ryder. Přihazovalo se ostře. Vřelé díky za skvělou podporu," napsala Thompsonová v tweetu, který doplnila fotografií s šekem na 610 korun pro domov pro seniory Sue Ryder. Historie této charitativní společnosti sahá do roku 1953, kdy byla založena ve Velké Británii.

V pátek 5. ledna Jan Thompsonová oficiálně skončila na své pozici a nastala otázka, kam s embéčkem. "Do samotného konce svého pobytu v Česku jsem počítala, že si ho odvezu z Prahy, protože se stalo členem mojí domácnosti. Ale nakonec jsem rozhodla, že vlastně patří sem, do Česka, protože tady prožilo svých prvních 50 let života," řekla minulý týden Aktuálně.cz velvyslankyně.

 

Právě se děje

Další zprávy