Jakými auty jezdí kandidáti na prezidenta? Škodovkami, ale i dvacet let starým Volvem nebo Jaguarem

Eva Srpová Eva Srpová
Aktualizováno 12. 1. 2018 22:30
Zmapovali jsme, jakými auty jezdí kandidáti na prezidenta v soukromém životě. Někteří nám také prozradili, jaké bylo jejich první auto a jaký mají k automobilům vztah. A dokázali i překvapit - Pavel Fisher například jezdí dvacet let starým Volvem s čtvrt milionem najetých kilometrů, Michal Horáček má rád svůj starý Jaguar, který si koupil na doporučení od Daniela Landy a vlastní také Maybach z roku 2004. Obliba značky Škoda ale mnohé kandidáty spojuje. Podívejte se do přehledu.

Petr Hannig - Hyundai i40

Petr Hannig jezdí šest let starým Hyundaiem i40 (ilustrační foto). A o autech se nám ochotně rozpovídal, protože jich vlastnil spoustu.

"Auta miluji. První auto jsem si půjčoval od tehdejšího manžela Petry Černocké, která se mnou zpívala v roce 1970. Byl to Volkswagen Brouk. Někdy v roce 1974 jsem si pořídil "Žigulíka", těch jsem měl několik. Pak jsem si v roce 1985 pořídil Dacii, následoval Renault 9, v roce 1989 ho nahradila Škoda Favorit.

Na podzim 1989 jsem měl Daewoo, pak postupně několik Peugeotů, třeba modely 406 i 407. Posléze přišla Mazda 6, měl jsem několik verzí. A nakonec jsem si pořídil Hyundai i40, který mám nejdéle. Dřív jsem míval nová auta pouze dva roky a pak je prodal. S tímto Hyundai se ale nemohu rozloučit. Už má najeto 160 000 km a stále si ho držím," dodal Petr Hannig.

 

Právě se děje

Další zprávy