Jakými auty jezdí kandidáti na prezidenta? Škodovkami, ale i dvacet let starým Volvem nebo Jaguarem

Eva Srpová Eva Srpová
Aktualizováno 12. 1. 2018 22:30
Zmapovali jsme, jakými auty jezdí kandidáti na prezidenta v soukromém životě. Někteří nám také prozradili, jaké bylo jejich první auto a jaký mají k automobilům vztah. A dokázali i překvapit - Pavel Fisher například jezdí dvacet let starým Volvem s čtvrt milionem najetých kilometrů, Michal Horáček má rád svůj starý Jaguar, který si koupil na doporučení od Daniela Landy a vlastní také Maybach z roku 2004. Obliba značky Škoda ale mnohé kandidáty spojuje. Podívejte se do přehledu.

Michal Horáček - Maybach 62 i Jaguar XJ12

Kandidát na prezidenta Michal Horáček v majetkovém přiznání z roku 2016 uvádí, že vlastní tři auta.

Nevzdal se Maybachu 62 z roku 2004, i když jeho tržní cena výrazně spadla (v přiznání je uvedena cena 3 mil. Kč).

K tomu vlastní také Jaguar XJ12 (foto je ilustrační), který si prý koupil v roce 1995 na doporučení Daniela Landy. A ještě má také v majetku Mercedes-Benz z roku 1997 v hodnotě 50 tisíc korun. O jaký model jde, nám ale nestihl do termínu vydání článku prozradit.

S Jaguarem je prý ohromně spokojený, jen se mu s ním prý občas špatně parkuje. Za dobu, kdy ho vlastní, s ním ujel necelých 300 000 kilometrů.

Řídí ovšem velmi rád. V Americe se chvíli živil převážením aut, a tak prý už v životě odřídil minimálně 3,5 milionu kilometrů.

 

Právě se děje

Další zprávy