Jako král můžete jezdit i za cenu Fabie. Není ale ojeté BMW X5 zbytečně riskantní?

Tomáš Starý
26. 4. 2019 6:06
Luxusní prémiové SUV věhlasné značky za čtvrt milionu přece musí být pořádné terno. To pohodlí, prostor a prestiž za pár korun. Podobná nabídka se přece nedá odmítnout. Bohužel, každá podobná ojetina má dvě strany mince. BMW X5 druhé generace (E70), které se začalo prodávat v listopadu 2006, navázalo na velmi úspěšnou generaci E53. Jako ojetina to rozhodně špatné auto není, ale už z podstaty věci to bude značně riziková koupě. Vše si ale popíšeme, žádný strach.
Foto: BMW

Spolehlivost vyžaduje péči

BMW X5 potřebuje velice pečlivého (a velkorysého) majitele, který se na něj nevykašle. Nikdo vás nenutí s desetiletým autem jezdit do autorizovaného servisu BMW. Najděte si nezávislého servisáka s dobrými referencemi, který bavorákům rozumí a ví, co potřebují. Pak se dají i servisní náklady udržet na přijatelné úrovni.

Z hlediska dlouhodobého provozu je pak nejlepší auto s poměrně skromnou výbavou bez aktivních stabilizátorů, aktivního řízení a dalších věcí, které se mohou rozbít a jsou drahé. Čím jednodušší technika, tím méně rizikový provoz.

 

Právě se děje

Další zprávy