Exkluzivní data o inzerci ojetin: Passatů je v bazarech víc než Superbů

Martin Přibyl Martin Přibyl
5. 10. 2018 6:02
Čím dál více dieselů a čím dál více BMW. Kromě dovezených ojetých vozů u nás množství nabízených ojetin doplňují i vyřazené vozy z firemních flotil. Podívejte se na přehled nejčastěji nabízených modelů.

Seriál o českém trhu s ojetými vozy (druhý díl). Jaká auta si Češi nejraději kupují v bazarech? Jaká dovážejí ze zahraničí? Jak se na tom všem projevila aféra Dieselgate a do jakých modelů má smysl investovat s ohledem na zůstatkovou hodnotu? Ve spolupráci se společností Cebia a s využitím dat Svazu dovozců automobilů mapujeme situaci na českém trhu s ojetinami.

Ve druhém díle se budeme věnovat inzerci. Srovnáváme podíl jednotlivých modelů v inzerci za první pololetí roku 2018.

Foto: Ford

7. Ford Mondeo: 1,58 %

Byť absolutní počty inzerátů s Mondeem rostou, jejich podíl je na ústupu. Příčinou je i relativní neúspěch poslední generace mezi novými auty a pomalu klesají i dovozy ze zahraničí. Zajímavé je, že auta druhé generace (2000 až 2007) dnes pořídíte i za 20 000 Kč, předchozí Mondeo vyjde i na 75 000 Kč a aktuální stále vyráběná varianta se dá koupit i za čtvrt milionu s ještě rozumným nájezdem okolo 150 000 km. Jako zajímavá volba se jeví vozy z posledních let výroby třetí generace (2014), jejich cena se ale drží poměrně vysoko.

 

Právě se děje

Další zprávy