Exkluzivní data o inzerci ojetin: Passatů je v bazarech víc než Superbů

Martin Přibyl Martin Přibyl
5. 10. 2018 6:02
Čím dál více dieselů a čím dál více BMW. Kromě dovezených ojetých vozů u nás množství nabízených ojetin doplňují i vyřazené vozy z firemních flotil. Podívejte se na přehled nejčastěji nabízených modelů.

Seriál o českém trhu s ojetými vozy (druhý díl). Jaká auta si Češi nejraději kupují v bazarech? Jaká dovážejí ze zahraničí? Jak se na tom všem projevila aféra Dieselgate a do jakých modelů má smysl investovat s ohledem na zůstatkovou hodnotu? Ve spolupráci se společností Cebia a s využitím dat Svazu dovozců automobilů mapujeme situaci na českém trhu s ojetinami.

Ve druhém díle se budeme věnovat inzerci. Srovnáváme podíl jednotlivých modelů v inzerci za první pololetí roku 2018.

Foto: Aktuálně.cz

8. BMW řady 3: 1,49 %

Další z modelů, jejichž množství v bazarech roste. Trojka ukazuje zájem Čechů o sportovně laděná auta, která si ale často jako nová nemohou dovolit. Mnichovský sedan nebo kombi střední třídy pořídíte i za 20 000 Kč, bude to ale pochopitelně kus z poloviny 90. let, který má už to nejlepší za sebou. Pokud byste chtěli trojku pořídit zánovní, možná se vyplatí trochu počkat, ještě prodávaná šestá generace bude zanedlouho nahrazena sedmou. V současné době startuje zmíněná šestá trojka na 250 000 Kč.

 

Právě se děje

Další zprávy