Exkluzivní data o inzerci ojetin: Passatů je v bazarech víc než Superbů

Martin Přibyl Martin Přibyl
5. 10. 2018 6:02
Čím dál více dieselů a čím dál více BMW. Kromě dovezených ojetých vozů u nás množství nabízených ojetin doplňují i vyřazené vozy z firemních flotil. Podívejte se na přehled nejčastěji nabízených modelů.

Seriál o českém trhu s ojetými vozy (druhý díl). Jaká auta si Češi nejraději kupují v bazarech? Jaká dovážejí ze zahraničí? Jak se na tom všem projevila aféra Dieselgate a do jakých modelů má smysl investovat s ohledem na zůstatkovou hodnotu? Ve spolupráci se společností Cebia a s využitím dat Svazu dovozců automobilů mapujeme situaci na českém trhu s ojetinami.

Ve druhém díle se budeme věnovat inzerci. Srovnáváme podíl jednotlivých modelů v inzerci za první pololetí roku 2018.

Foto: VW

5. VW Golf: 2,92 %

Podíl inzerátů na nejoblíbenější auto Evropy v minulém roce sice trochu klesl, etalon nižší střední třídy se ale drží na pátém místě. Golf se dá v bazarech sehnat i za 20 000 Kč, bude se jednat o jeho třetí nebo čtvrtou generaci z 90. let, resp. přelomu století. Dobrým tipem mohou být poslední auta předchozí šesté generace s motorem 1.6 TDI, dovážejí se k nám v hojné míře z Německa a nejsou drahá. Obzvlášť v karosářské variantě kombi představují zajímavou alternativu k zavedenější Octavii.

 

Právě se děje

Další zprávy