Exkluzivní data o inzerci ojetin: Passatů je v bazarech víc než Superbů

Martin Přibyl Martin Přibyl
5. 10. 2018 6:02
Čím dál více dieselů a čím dál více BMW. Kromě dovezených ojetých vozů u nás množství nabízených ojetin doplňují i vyřazené vozy z firemních flotil. Podívejte se na přehled nejčastěji nabízených modelů.

Seriál o českém trhu s ojetými vozy (druhý díl). Jaká auta si Češi nejraději kupují v bazarech? Jaká dovážejí ze zahraničí? Jak se na tom všem projevila aféra Dieselgate a do jakých modelů má smysl investovat s ohledem na zůstatkovou hodnotu? Ve spolupráci se společností Cebia a s využitím dat Svazu dovozců automobilů mapujeme situaci na českém trhu s ojetinami.

Ve druhém díle se budeme věnovat inzerci. Srovnáváme podíl jednotlivých modelů v inzerci za první pololetí roku 2018.

Foto: Ford

6. Ford Focus: 2,26 %

Vývoj u nabídky Fordů Focus je podobný jako u Mondea, absolutní počet inzerátů roste, jejich podíl ale klesá. Kdysi revoluční první generace, která do své třídy přinesla unikátní design a skvělé jízdní vlastnosti, se dnes dá sehnat i za 10 000 Kč. I v takovém případě se bude jednat o auta na dojetí. Ke 30 000 Kč klesla i její nástupkyně, jež se vyráběla mezi lety 2004 a 2011. S ohledem na letošní příchod nového typu se tak zajímavě jeví zejména Focus III z let 2011 až 2018, se spolehlivou zážehovou atmosférickou jednašestkou se dá sehnat i za 150 000 Kč.

 

Právě se děje

Další zprávy