Exkluzivní data o inzerci ojetin: Passatů je v bazarech víc než Superbů

Martin Přibyl Martin Přibyl
5. 10. 2018 6:02
Čím dál více dieselů a čím dál více BMW. Kromě dovezených ojetých vozů u nás množství nabízených ojetin doplňují i vyřazené vozy z firemních flotil. Podívejte se na přehled nejčastěji nabízených modelů.

Seriál o českém trhu s ojetými vozy (druhý díl). Jaká auta si Češi nejraději kupují v bazarech? Jaká dovážejí ze zahraničí? Jak se na tom všem projevila aféra Dieselgate a do jakých modelů má smysl investovat s ohledem na zůstatkovou hodnotu? Ve spolupráci se společností Cebia a s využitím dat Svazu dovozců automobilů mapujeme situaci na českém trhu s ojetinami.

Ve druhém díle se budeme věnovat inzerci. Srovnáváme podíl jednotlivých modelů v inzerci za první pololetí roku 2018.

Foto: autoesa.cz

9.-10. Volkswagen Touran: 1,31 %

Podíl Touranů na trhu je spíše stabilní, v posledních letech nepatrně roste. Nejstarší zástupci první generace pochází z roku 2003 a vyjdou vás na necelých 50 000 Kč. Nejrozumnější volbou jsou technicky vychytané kusy z posledních let výroby tohoto provedení (2013 až 2015). Drtivá většina jich je vybavena dieselem 1.6 nebo 2.0 TDI (ostatně u celého VW tvoří nafťáky celkově více než 70 procent nabídky), ceny se pohybují od 200 tisíc do půl milionu.

 

Právě se děje

Další zprávy