Co se skrývá za obřími ledvinkami? Představujeme techniku luxusního BMW řady 7

Martin Přibyl Martin Přibyl
29. 6. 2019 6:54
Vzhled nejluxusnějšího mnichovského sedanu budí kontroverze. Řada 7 dostala při faceliftu výrazně větší ledvinky a naopak přední světlomety jsou oproti původnímu provedení nižší a subtilnější. Nenechte se ale odradit fotkami. Vedle toho, že naživo auto vypadá dobře, přinesla modernizace i zásadní změny technického rázu. Pojďme se na ně podrobně podívat.
Foto: BMW

Nejen pro řidiče

Velké limuzíny, jakou řada 7 nepochybně je, nejsou stavěny jen pro řidiče. Pozornost je nutné věnovat i cestujícím vzadu, kde dost možná bude sedět někdo VIP. K dispozici je proto zadní zábavní systém s dvojicí 10,2" obrazovek a Blu-ray přehrávačem, nechybí možnost ovládat zábavní (rádio, multimédia) nebo komfortní (masáž atd.) funkce pomocí tabletu, který je umístěn v zadní loketní opěrce. Specialitou je upravená přední sedačka spolujezdce, která se dá sklopit tak, aby měl pasažér vzadu maximum prostoru, a dokonce podložku pro nohy.

Pokud od auta požadujete maximální prostor pro kolena vzadu, doporučujeme zvolit verzi s prodlouženým rozvorem. Kratší verze bez označení L není v tomto směru nijak výjimečná, byť si i ji můžete naspecifikovat se zábavním systémem a ovládáním pomocí tabletu.

 

Právě se děje

Další zprávy