Co se skrývá za obřími ledvinkami? Představujeme techniku luxusního BMW řady 7

Martin Přibyl Martin Přibyl
29. 6. 2019 6:54
Vzhled nejluxusnějšího mnichovského sedanu budí kontroverze. Řada 7 dostala při faceliftu výrazně větší ledvinky a naopak přední světlomety jsou oproti původnímu provedení nižší a subtilnější. Nenechte se ale odradit fotkami. Vedle toho, že naživo auto vypadá dobře, přinesla modernizace i zásadní změny technického rázu. Pojďme se na ně podrobně podívat.
Foto: BMW

To nejlepší, co světla dnes mohou nabídnout

Kromě toho, že jsou přední světlomety nižší a působí ostřeji, skrývá se za jejich typickou obloučkovou grafikou špičková technika. Již ve standardní výbavě jsou adaptivní LED světlomety, které dokážou upravit svůj světelný kužel tak, aby jejich stálé dálkové světlo neoslňovalo řidiče v protisměru.

V rámci příplatkové výbavy jsou pak k dispozici i laserové světlomety, které ke standardnímu provedení přidávají ještě silné dálková světla s dosahem až 560 metrů. Spustí se sama jen v případě, že v dohledu není žádné jiné auto. Nebojte se ale, že by laser mohl protijedoucí řidiče zcela oslepit jako nějaké laciné ukazovátko z tržnice: intenzivní laserový paprsek sám na silnici nesvítí. Místo toho modrý laser vybudí krystal žlutého fosforu, který následně vydává jasně bílé a intenzivní světlo.

 

Právě se děje

Další zprávy