Co se skrývá za obřími ledvinkami? Představujeme techniku luxusního BMW řady 7

Martin Přibyl Martin Přibyl
29. 6. 2019 6:54
Vzhled nejluxusnějšího mnichovského sedanu budí kontroverze. Řada 7 dostala při faceliftu výrazně větší ledvinky a naopak přední světlomety jsou oproti původnímu provedení nižší a subtilnější. Nenechte se ale odradit fotkami. Vedle toho, že naživo auto vypadá dobře, přinesla modernizace i zásadní změny technického rázu. Pojďme se na ně podrobně podívat.
Foto: BMW

Emise sníží hybrid

S ohledem na budoucí limity emisí CO2 (již příští rok bude muset průměrné auto prodané v Evropě vypustit méně než 95 gramu oxidu uhličitého na kilometr) je pro BMW velice důležitým pohonným ústrojím plug-in hybrid, který na rozdíl od původního řešení se čtyřválcem kombinuje benzinový šestiválec o výkonu 210 kW a elektromotor s dalšími 83 kilowatty. Na jedno nabití dokáže s 12kWh baterií čistě na elektřinu ujet až 58 kilometrů a kombinovaná spotřeba je jen něco málo přes dva litry, což znamená okolo 50 gramů CO2 na kilometr. Tedy za předpokladu, že budete co nejvíce jezdit na baterky.

BMW chce ekologičnosti plug-in hybridů pomoci speciální technologií, která na základě dat z navigace vypne spalovací motor v centru města. Funkce se jmenuje eDrive Zone a standardní výbavou plug-in hybridů BMW bude od roku 2020. Za jízdu na elektřinu budou řidiči dokonce dostávat body, které půjde vyměnit za odměny typu nabíjení vozu zdarma.

 

Právě se děje

Další zprávy