Co se skrývá za obřími ledvinkami? Představujeme techniku luxusního BMW řady 7

Martin Přibyl Martin Přibyl
29. 6. 2019 6:54
Vzhled nejluxusnějšího mnichovského sedanu budí kontroverze. Řada 7 dostala při faceliftu výrazně větší ledvinky a naopak přední světlomety jsou oproti původnímu provedení nižší a subtilnější. Nenechte se ale odradit fotkami. Vedle toho, že naživo auto vypadá dobře, přinesla modernizace i zásadní změny technického rázu. Pojďme se na ně podrobně podívat.
Foto: BMW

Konstrukce a aerodynamika jsou základem komfortní i úsporné jízdy

BMW řady 7 je nadále postaveno na karoserii, jejíž kostra je mixem exotických materiálů včetně hliníku nebo uhlíkových vláken. Auto je tak tuhé, což je předpoklad pro skvělý komfort a jízdní vlastnosti, a také lehké, což je podstatné pro spotřebu.

Na komfort i spotřebu má také vliv aerodynamika. V masce chladiče tak jsou aktivní klapky, které se otevírají a zavírají podle potřeby chladit motor. U kol jsou štěrbiny, které zlepšují obtékání vzduchu. Akustickou pohodu na palubě pak vylepšuje také zesílené vrstvené sklo. To je více než půl centimetru tlusté a je u vrcholných benzinových verzí standardně a jinde za příplatek použito na všech oknech - tedy nejen na tom čelním, ale i na bočních a zadním. Můžeme potvrdit, tišších aut nenajdete mnoho.

Kvůli hlučnosti byly přepracovány i motorky stahující okna. Ty se teď pohybují plynuleji a mají stejný zvuk při cestě nahoru i dolů.

 

Právě se děje

Další zprávy