Opel má lak za 165 tisíc, Ford unikátní zavazadla. Co nabízejí automobilky zhýčkaným zákazníkům?

Jan Matoušek Jan Matoušek
12. 2. 2018 6:48
V minulém týdnu jsme přinesli galerii luxusních automobilů mainstreamových značek, které chtěly konkurovat vozům BMW, Audi, Mercedes, Lexus nebo Volvo. Na toto téma částečně navážeme následující grafikou, v níž přinášíme přehled aktuálně nabízených prémiových verzí jinak normálních automobilů. Zaměřili jsme se na vozy Ford Vignale, Opel Exclusive a Renault Initiale Paris. Většinu z nich totiž automobilky propagují právě jako alternativu k prémiovým modelům a například Ford prodává modely Vignale v oddělených částech svých showroomů.

Renault Talisman Initiale Paris

Výbava Initiale už u Renaultů kdysi dostupná byla, například u Vel Satise nebo druhé Laguny. Pak se ale označení z nabídky vytratilo a vrátilo se až s poslední generací MPV Espace. Původně byla výbava Initiale Paris dostupná jen u něj, pak se rozšířila i na další modely značky.

Najdeme ji také u Talismanu s karoserií sedan i kombi. Poznat ji není složité - pod výrazným logem v přední masce je nápis Initiale, kola se specifickým designem mají vždy 19 palců a hodně aut jezdí v exkluzivním černém laku Améthyste, který je dostupný za 25 tisíc korun jen pro tuto výbavu. Také černé kožené čalounění Nappa a černou palubní desku, případně šedočerné čalounění a bílou palubní desku, žádný jiný výbavový stupeň nemá.

Dále ve výbavě nechybí navigace s 8,7palcovou obrazovkou, audio Bose se 13 reproduktory, dvouzónová automatická klimatizace, nouzové brzdění, adaptivní tempomat, sledování mrtvého úhlu, varování před opuštěním jízdního pruhu, head-up displej, elektrická a vyhřívaná přední sedadla, adaptivní tlumiče, řízení všech kol nebo LED světlomety. V nabídce jsou jen motory 1.6 TCe o výkonu 147 kW a 1.6 dCi o výkonu 118 kW, vždy s dvouspojkovým automatem. Ceny začínají na 979 900 korunách, kombi je o 30 tisíc dražší.

 

Právě se děje

Další zprávy