Češi chtějí auta do půl milionu. Jaké ale vybrat? Deset tipů od redakce Aktuálně.cz

Martin Přibyl Martin Přibyl
7. 4. 2021 6:03
Podle průzkumu poradenské společnosti EY se Češi při výběru auta rozhodují především podle ceny. A pokud při rozhodování hraje prim údaj, kolik stojí, psychologickou hranicí jsou auta do půl milionu korun. Těch ale ubývá, jak upozorňuje společnost Arval a redakce Aktuálně.cz sledováním cen nových vozů potvrzuje. Jaké tedy vybrat? Sestavili jsme deset tipů na auta do půl milionu korun.
Foto: Citroën

5. Citroën Berlingo XL

Zatím jsme se v rámci rodinných aut drželi jen kombíků. Řadě rodin ale tahle "placatá" auta stačit nemusí a do půl milionu jsou pro ně jasným řešením osobní verze rodinných dodávek. Jen stěží překonatelný prostor v cenové hladině do půl milionu nabídnou prodloužené varianty: sourozenci Opel Combo Life XL a Citroën Berlingo XL. Jsou to nesmírně prostorná, pohodlná auta a výbavou se blíží klasickým osobákům.

S ohledem na poměr ceny/výbavy bychom volili Citroën, a to ve verzi Feel s 81kW přeplňovanou benzinovou jednadvojkou. Za 459 900 korun dostanete pětimístnou variantu s obrovským kufrem, který pod plato pojme 850 litrů nákladu, s klimatizací, s lepším rádiem, které umí zrcadlit mobilní telefon, a s ohledem na 4,7m délku auta i nezbytnými zadními parkovacími senzory. Opel Combo umí být v podobné specifikaci ještě o deset tisíc levnější, ale Citroën má praktické eso v rukávu, sklopné sedadlo spolujezdce pro nakládání dlouhatánských předmětů. Opel ho nabízí až ve výrazně dražší variantě Elegance.

 

Právě se děje

Další zprávy