Češi chtějí auta do půl milionu. Jaké ale vybrat? Deset tipů od redakce Aktuálně.cz

Martin Přibyl Martin Přibyl
7. 4. 2021 6:03
Podle průzkumu poradenské společnosti EY se Češi při výběru auta rozhodují především podle ceny. A pokud při rozhodování hraje prim údaj, kolik stojí, psychologickou hranicí jsou auta do půl milionu korun. Těch ale ubývá, jak upozorňuje společnost Arval a redakce Aktuálně.cz sledováním cen nových vozů potvrzuje. Jaké tedy vybrat? Sestavili jsme deset tipů na auta do půl milionu korun.
Foto: Hyundai

4. Hyundai i30 kombi

Hyundai i30 patří společně s Tipem ke dvojici nejlevnějších kombi nižší střední třídy. Oproti Fiatu působí honosněji a nabízí širší výběr pohonných jednotek, začíná se u atmosférické jednapětky s nepřímým vstřikem, v nabídce jsou i přeplňované benzinové motory a diesely. S výjimkou 100kW naftové jednašestky se přitom do půl milionu dají pořídit všechny. Oproti Tipu nabízí Hyundai také papírově větší kufr (602 litrů proti 550), byť v době čachrování s prostorem pro rezervu doporučujeme přepravní schopnosti vozu podle vašich potřeb vždy před nákupem ověřit.

Náš tip? Nenároční si pravděpodobně vystačí se základní verzí Start, která obsahuje jen nezbytnosti jako klimatizaci a rádio. Nabízí se však jen se základní 81kW jednapětkou za 354 900 korun, pokud využijete nabídky značkového pojištění. Zvážili bychom desetitisícový příplatek za Bluetooth handsfree, mlhovky a výškově stavitelná přední sedadla.

U dražších variant se pak výběr motorů rozšiřuje. Verze Comfort již nabízí vše podstatné (od 404 900 korun). Zajímavá je ale i výbava Smart se 117kW přeplňovanou jednapětkou. Kromě výkonného motoru dostanete do půl milionu i LED světlomety, vyhřívaný volant, sedadla nebo velký dotykový displej se zrcadlením mobilního telefonu pomocí Android Auto. Cena je stanovena na 494 900 korunách.

 

Právě se děje

Další zprávy