Češi chtějí auta do půl milionu. Jaké ale vybrat? Deset tipů od redakce Aktuálně.cz

Martin Přibyl Martin Přibyl
7. 4. 2021 6:03
Podle průzkumu poradenské společnosti EY se Češi při výběru auta rozhodují především podle ceny. A pokud při rozhodování hraje prim údaj, kolik stojí, psychologickou hranicí jsou auta do půl milionu korun. Těch ale ubývá, jak upozorňuje společnost Arval a redakce Aktuálně.cz sledováním cen nových vozů potvrzuje. Jaké tedy vybrat? Sestavili jsme deset tipů na auta do půl milionu korun.
Foto: Nissan

6. Nissan Qashqai

Za necelých 460 000 korun pořídíte Škodu Kamiq v akční výbavě nazvané originálně Akční model. Bude mít litrový tříválec o výkonu 81 kilowattů, manuální klimatizaci a bude to pravděpodobně jeden z nejlepších malých crossoverů do milionu a lákává volba.

Jenže na trhu jsou ještě lákavější, stačí podlehnout kouzlu výprodejových akcí. Japonský Nissan se totiž aktuálně zbavuje posledních skladových Qashqaiů a ceny jsou skutečně výjimečné. Nejenže se jedná o o třídu větší auto, ale již základní verze Acenta za 447 900 korun má automatickou klimatizaci i parkovací kameru. Za 469 900 je pak v nabídce verze Czech Line, která ke kameře přidává parkovací senzory a vyhřívaná sedadla. To vše vždy se 103kW benzinovým čtyřválcem, pohonem předních kol a manuální převodovkou.

Sluší se navíc připomenout, že podobně velká auta jako Škoda Karoq nebo Hyundai Tucson dnes cenově pod půlmilionovou hranici padají jen výjimečně.

 

Právě se děje

Další zprávy