Češi chtějí auta do půl milionu. Jaké ale vybrat? Deset tipů od redakce Aktuálně.cz

Martin Přibyl Martin Přibyl
7. 4. 2021 6:03
Podle průzkumu poradenské společnosti EY se Češi při výběru auta rozhodují především podle ceny. A pokud při rozhodování hraje prim údaj, kolik stojí, psychologickou hranicí jsou auta do půl milionu korun. Těch ale ubývá, jak upozorňuje společnost Arval a redakce Aktuálně.cz sledováním cen nových vozů potvrzuje. Jaké tedy vybrat? Sestavili jsme deset tipů na auta do půl milionu korun.
Foto: Opel

7. Opel Corsa

Bývaly doby, kdy jste hezky vybavený malý hatchback sehnali do 300 000 korun, ty jsou bohužel nenávratně pryč. S výjimkou Dacie Sandero většinou do tohoto limitu seženete jen prakticky holá auta, která často budou postrádat i rádio. Za pěkně vybavené auto takové třídy se dnes platí minimálně okolo 350 000 korun. Výběr je pak široký, ale jaké auto doporučit?

Naším tipem je Opel Corsa v akční výbavě Cool a klidně se základním atmosférickým tříválcem o výkonu 55 kW za 319 900 korun, ten je živý, úsporný a ve své podstatě naprosto dostatečný. Opel Corsa Cool je přitom dobře jezdící, moderně vybavené auto se 7" dotykovým displejem, který umí zrcadlit obrazovku mobilního telefonu, má 16" litá kola a ještě ho bez příplatku dostanete v oranžové metalíze Orange Fizz.

 

Právě se děje

Další zprávy