Češi chtějí auta do půl milionu. Jaké ale vybrat? Deset tipů od redakce Aktuálně.cz

Martin Přibyl Martin Přibyl
7. 4. 2021 6:03
Podle průzkumu poradenské společnosti EY se Češi při výběru auta rozhodují především podle ceny. A pokud při rozhodování hraje prim údaj, kolik stojí, psychologickou hranicí jsou auta do půl milionu korun. Těch ale ubývá, jak upozorňuje společnost Arval a redakce Aktuálně.cz sledováním cen nových vozů potvrzuje. Jaké tedy vybrat? Sestavili jsme deset tipů na auta do půl milionu korun.
Foto: Fiat

3. Fiat Tipo kombi

Fiat Tipo je neprávem opomíjená popelka mezi kombi nižší střední třídy. Se 74kW litrovým tříválcem začíná na 374 900 korunách, čemuž mezi kombíky všech tříd může konkurovat jen Fabia a Hyundai i30. Tipo je přitom auto pro staromilce, nesnaží se ohromit displeji, spíš pohodlnými sedadly a vnitřním prostorem. Pro tradicionalisty škoda, že s nedávným faceliftem zmizel z nabídky atmosférický benzinový motor.

My bychom vybrali Tipo v nejvyšší výbavě Life se zmíněným benzinovým tříválcem. Nebude to žádný závodník, ale prostorné auto s bohatou a dostatečnou výbavou. V ceně jsou bez příplatku zadní parkovací senzory, automatická klimatizace, tempomat nebo Bluetooth handsfree. To vše za 424 900 korun. Do půl milionu se dá sehnat i povedená naftová 96kW jednašestka. Jen bude potřeba sáhnout po nižší výbavě City Life za 489 900 korun.

Pozn: všechny ceny uvádíme bez výkupního bonusu ve výši 20 000 korun. Po jeho započtení se do půl milionu vejde zmíněný diesel i v top verzi Life.

 

Právě se děje

Další zprávy