Kdy sundat roušku a jak testovat ve firmách. Průvodce právním bludištěm nařízení

Kateřina Hovorková Kateřina Hovorková
17. 3. 2021 6:16
Testování na covid-19 ve firmách jede na plné obrátky. K velkým firmám a státním úřadům nad 50 zaměstnanců se nově musí přidat i malé firmy s deseti a více zaměstnanci. Co lidé musí v práci podstoupit a co naopak mohou odmítnout v souvislosti s testováním, vysvětlují advokáti Tomáš Procházka z kanceláře Eversheds Sutherland a Klára Valentová z kanceláře Vilímková Dudák & Partners.
Ilustrační snímek
Ilustrační snímek | Foto: iStock

Můžu dostat výpověď za odmítnutí testu?

Odmítám se nechat v práci testovat, jaké mám možnosti a co mi případně hrozí? A co mi může udělat zaměstnavatel - může mě třeba i vyhodit? 

Zaměstnanci jsou povinni testy postoupit. Pokud test odmítnete, nesmí vás zaměstnavatel vpustit na pracoviště a hrozí vám pokuta od státních orgánů až do výše 50 000 Kč. Zároveň vám za dobu zaviněné nepřítomnosti v práci nebude náležet žádná mzda ani náhrada mzdy ani nemocenská.

Protože se jedná o důsledek úmyslného porušení povinností zaměstnance, může jej zaměstnavatel řešit jako "porušení pracovní kázně". Zpravidla se bude jednat o nějakou formu "vytýkacího dopisu", ale může dojít i k rozvázání pracovního poměru. Moje dosavadní zkušenost ale zatím spíš ukazuje, že si zaměstnanci nakonec nechají domluvit a testy podstoupí.

Platí i pro malé firmy nějaká pravidla a povinnosti vůči zaměstnancům?

Každý zaměstnavatel, i ten malý, má povinnost zajistit bezpečné pracovní prostředí. To znamená, že musí posoudit riziko covidu-19 jako všechna ostatní pracovní rizika, jako například uklouznutí, pád. Na základě posouzení rizik musí zaměstnavatel přijmout odpovídající BOZP opatření, a ta musí zaměstnanci dodržovat. Stejně jako může zaměstnavatel nařídit například používání helem nebo pracovní obuvi, může nařídit i další opatření, pokud je shledá jako potřebná kvůli omezení šíření covidu-19 na pracovišti.

Máme zaměstnance na smlouvu o dílo. Musíme je také testovat?

Podle novelizovaného znění opatření ministerstva zdravotnictví se mezi zaměstnance firmy počítají přidělení zaměstnanci agentury práce i osoby, které poskytují ve firmě služby, pokud pracují společně s jejími zaměstnanci. Zároveň se všechny tyto osoby považují za vlastní zaměstnance firmy i pro účely povinnosti zajištění testování a zákazu vpustit je na pracoviště bez negativního testu. Firma má ale volbu, jestli testování zajistí sama, nebo to nechá na dodavateli. Například s agenturou práce by se měla domluvit, kdo testování zajistí. V každém případě ale musí dodržovat zákaz vstupu na pracoviště bez negativního testu.

 

Právě se děje

Další zprávy