Deset developerů vládne všem. Podívejte se, kdo vytváří ceny nových bytů v Praze

Martina Marečková
21. 2. 2019 6:00
V Praze se v roce 2018 prodalo 5345 nových bytů. Více než polovinu z nich má na svědomí některý z deseti největších developerů. Podle informací ze serveru Cenovámapa.org byly celkové tržby za prodej bytů v loňském roce přes 32 miliard korun. Podívejte se na vizitky jednotlivých developerů, jejich největší projekty i na to, kdo za nimi stojí.
Foto: Finep.

2. Finep

V roce 2018 prodala česká developerská společnost Finep v Praze 553 bytů. Firma postavila od roku 1995 v tuzemsku přes 10 tisíc bytů, nové bytové domy staví také na Slovensku a v Mongolsku.

Plány:
V nejbližších letech developer plánuje zařazovat do prodeje kolem 500 bytů ročně. "Podobu a tempo nové výstavby ale určuje složitý povolovací proces," uvedl mluvčí Finepu David Jirušek. Letos firma nabídne k prodeji byty v dalších etapách ve svých stávajících projektech Kaskády Barrandov a Malý háj.

V první polovině roku Finep plánuje zahájit prodeje také v novém rezidenčním projektu v pražských Holešovicích v prostorách bývalé Ferony. Mezi připravovanými projekty je také další etapa projektu Harfa Park.

Majitelé:
Největšími akcionáři skupiny Finep jsou Vladimír Schwarz, Tomáš Zaněk, Michal Kocián a Pavel Rejchrt. Menšinové podíly drží také manažeři Tomáš Pardubický a Štěpán Havlas.

 

Právě se děje

Další zprávy