Deset developerů vládne všem. Podívejte se, kdo vytváří ceny nových bytů v Praze

Martina Marečková
21. 2. 2019 6:00
V Praze se v roce 2018 prodalo 5345 nových bytů. Více než polovinu z nich má na svědomí některý z deseti největších developerů. Podle informací ze serveru Cenovámapa.org byly celkové tržby za prodej bytů v loňském roce přes 32 miliard korun. Podívejte se na vizitky jednotlivých developerů, jejich největší projekty i na to, kdo za nimi stojí.
Vizualizace.
Vizualizace. | Foto: PSN

4. PSN

Společnost PSN, jež působila do letošního roku pod názvem Pražská správa nemovitostí, loni v Praze prodala 253 bytů. Zaměřuje se převážně na kompletní rekonstrukce a konverze měšťanských domů v širším centru Prahy.

  • "Vlastníme a vyhledáváme i pozemky a územní celky, na kterých stávající situace s územním plánem výrazně komplikuje rozvoj. Aktuálně máme v přípravě kolem dvou tisíc bytů," říká Marek Padevět, ředitel bytových projektů v PSN.

PSN byla založena v roce 1991 a byty do vlastnictví prodává od roku 1994. Za tu dobu firma jen v Praze prodala kolem 7100 bytů a další přibližně tři tisíce bytů v Kladně, Liberci, Pardubicích, Jihlavě, Brně a Berouně.

PSN investuje i do nebytových nemovitostí v české metropoli i mimo ni. Mezi její nejvýznamnější akvizice minulých let patří například Tančící dům nebo obchodní dům Kotva v Praze.

Plány:
Loni začala PSN prodávat byty v projektech Vanguard v Hodkovičkách a Vbloku na Malvazinkách. Aktuálně připravuje do prodeje projekty Depo Grébovka na Vinohradech se 198 byty a dva menší projekty na Žižkově a ve Vršovicích.

Majitel:
Společnost PSN založil a majetkově ovládá exbankéř Václav Skala, který žije většinou v zahraničí. Vedení firmy převzal jeho syn Max Skala.

 

Právě se děje

Další zprávy