Deset developerů vládne všem. Podívejte se, kdo vytváří ceny nových bytů v Praze

Martina Marečková
21. 2. 2019 6:00
V Praze se v roce 2018 prodalo 5345 nových bytů. Více než polovinu z nich má na svědomí některý z deseti největších developerů. Podle informací ze serveru Cenovámapa.org byly celkové tržby za prodej bytů v loňském roce přes 32 miliard korun. Podívejte se na vizitky jednotlivých developerů, jejich největší projekty i na to, kdo za nimi stojí.
Projekt Harfa.
Projekt Harfa. | Foto: Central Group.

1. Central group

Největší tuzemský rezidenční developer loni prodal v Praze podle portálu Cenovámapa.org celkem 833 bytů v celkové ceně 4,4 miliardy. Tím obhájil po roce 2017 pozici prodejně nejúspěšnějšího developera. V letošním roce by firma ráda uvedla na trh alespoň 800 bytů.

  • "Samozřejmě bude záležet na tom, co se podaří prosadit přes omezené povolovací procesy," řekla Aktuálně.cz mluvčí společnosti Marcela Fialková s tím, že v minulosti Central Group prodávala ročně tisíc i více bytů.

Plány:
Letos na jaře Central Group plánuje uvést do prodeje další etapy projektů Harfa Design Residence a Zahrady Bohdalec. "Zcela novým projektem letošního roku bude Park Zličín přímo u stanice metra a dále menší bytový dům v projektu Mílová v Praze-Libuši," řekla Fialková.

Central Group je největším vlastníkem pozemků pro bytovou výstavbu v Praze. V jeho portfoliu jsou aktuálně pozemky, na nichž může vzniknout zhruba 30 tisíc bytů. Za 25 let svého působení Central Group dokončila 170 rezidenčních projektů a prodala více než 15 tisíc nových bytů, domů a parcel.

Majitel:
Společnost ovládá Dušan Kunovský.

 

Právě se děje

Další zprávy