Osiřelé trdelníky. Procházka Prahou ukazuje, jak živoří turistický byznys bez turistů

Magdalena Chorá Magdalena Chorá
23. 8. 2020 10:04
Hotely, restaurace, prodejci suvenýrů, noční kluby. To jsou jen některé z pražských podniků, které kvůli koronavirové krizi bojují o přežití. Redakce Aktuálně.cz se vydala do ulic, aby zjistila, jak se krize dotkla podniků v centru města. "Kdyby se ještě jednou udělalo jakékoliv omezení, tak okamžitě zavíráme, stejně jako polovina restaurací v centru Prahy," říká šéf restaurace na Starém Městě.
Foto: Jakub Plíhal

Alkoholové šňůry noční Prahou leží u ledu

Praha je ve světě známá i kvůli levnému alkoholu a bujaré noční zábavě. Lidé žijící v centru si tak stále častěji stěžují na porušování nočního klidu či na znečištěné ulice. I tento druh zábavy pro turisty však po omezení cestování bojuje o přežití. 

Firma Clock Tower Pub Crawl na svých stránkách uvádí, že jde o nejstarší takzvaný "pub crawl" v Praze. Nabízí organizovanou noční šňůru po několika hospodách, barech i klubech, kde mají turisté k dispozici otevřený bar, vstup zdarma až do pěti pražských klubů i přednost ve frontách. 

Nyní nočním alkoholovým šňůrám hrozí konečná. Clock Tower Pub Crawl má na svých sociálních sítích fotky z akcí konaných naposledy v únoru.

"Turismus skončil, to je vše, co k tomu lze říci," uvedli zástupci firmy. Podle nich jejich služeb nyní nikdo nevyužívá. Na českou klientelu se ani cílit nesnažili. 

Na ostatní otázky Aktuálně.cz podnik odmítl odpovědět, stejně jako další dva provozovatelé podobných služeb v Praze. Není tedy jisté, jak dlouho se těmto alkoholovým túrám povede s dlouhodobým deficitem turistů přežít.

 

Právě se děje

Další zprávy