Nový Volkswagen Touareg jsme si prohlédli v Číně. Kabina obřího SUV vypadá jako sci-fi

Jan Markovič Jan Markovič
29. 3. 2018 13:24
Vyrábí se v Bratislavě, ale nejdůležitějším trhem pro něj bude Čína. I proto se třetí Volkswagen Touareg představil v Pekingu. Aktuálně.cz jako jedno z mála českých médií bylo u toho. Podívejte se, jak akce probíhala, ale hlavně co nabídne nová podoba velkého SUV, které je proslulé svými schopnostmi v terénu i rozmáchlým prostorem pro posádku.

Vnitřní futurismus

Ještě před pár lety by kabina třetího Touaregu působila jako výstavní koncept auta budoucnosti. Tohle je futuristické řešení podle Volkswagenu - většinu klasických ovladačů nahradil obří displej uprostřed palubní desky, další obrazovka v přístrojovém štítu pak slouží k simulaci klasických budíků otáček a rychlosti. Displeje mají samozřejmě vysoké rozlišení. Prostřední je nakloněn výrazně směrem k řidiči, aby se co nejvíc usnadnilo dotykové ovládání.

Přes obrazovku se ovládá nejen zábava a navigace, ale řeší se i jízdní režimy, klimatizace a další funkce. Podobně jako v minulosti rozděluje řidiče a spolujezdce masivní středový tunel, kde je prostor na velkou páku automatické převodovky, držáky na nápoje, elektrickou parkovací brzdu a dva kruhové voliče nastavení jízdních režimů, podvozku a pohonu všech kol. Parádní je dekorace celého prostoru z kůže.

 

Právě se děje

Další zprávy