Nový Volkswagen Touareg jsme si prohlédli v Číně. Kabina obřího SUV vypadá jako sci-fi

Jan Markovič Jan Markovič
29. 3. 2018 13:24
Vyrábí se v Bratislavě, ale nejdůležitějším trhem pro něj bude Čína. I proto se třetí Volkswagen Touareg představil v Pekingu. Aktuálně.cz jako jedno z mála českých médií bylo u toho. Podívejte se, jak akce probíhala, ale hlavně co nabídne nová podoba velkého SUV, které je proslulé svými schopnostmi v terénu i rozmáchlým prostorem pro posádku.

To je on: Volkswagen Touareg

Třetí generace úspěšného SUV, které se vyrábí od roku 2002, ještě zvětšila své rozměry. Na délku měří o 77 mm víc než její předchůdce a je o 44 mm širší. Výška (základní) se nepatrně snížila. Nárůst rozměrů mimochodem znamená i zvětšení už tak obřího zavazadlového prostoru. Ten nyní pojme 810 litrů, což je o 113 litrů víc než minule.

Z hlediska designu se základní koncept velkého SUV nemění, autu přibyly ale moderní křivky (lehce se svažující střecha nad druhou řadou sedadel). Mnohem nápadnější je také tvář vozu, kterou víc než kdy předtím zdobí chrom. Výrazná jsou světla - už v základu dostanete full-LED. Za příplatek jsou potom matrixové světlomety schopné vykrývat prostor, kde se nachází protijedoucí auta.

Celkově Touareg působí sebevědomě a je jasné, že se postaví hlavně do souboje s luxusními SUV: v hledáčku má třeba konkurenční BMW X5 nebo Mercedes-Benz GLE.

 

Právě se děje

Další zprávy