Foto: Automobilové novinky kousek od českých hranic. Ve Vídni byla zahájena autosalonová sezona

K hlavním novinkám výstavy patřila nová generace Rolls-Roycu Phantom. Ta přitom chyběla například loni ve Frankfurtu.
Jedinou světovou premiéru přivezl do Vídně Citroën, který odhalil zmodernizovanou C4 Cactus. Ta se od SUV posunula směrem ke kompaktním hatchbackům. Ochotně nám u novinky zapózovala přítomná hosteska, v podstatě jediná na celé výstavě.
Alfa Romeo ukázala sportovní Stelvio Q v populární bílé barvě.
BMW i8 na konci minulého roku prošlo modernizací a dostalo variantu s plátěnou střechou. Vzhůru otevírající dveře však zůstaly i verzi Roadster.
Další novinkou na vídeňském výstavišti bylo omlazené BMW řady 2 Active a Gran Tourer. Hlavní změny hledejte v oblasti předního nárazníku a zvětšených ledvinek.
Foto: Jan Matoušek
Jan Matoušek Jan Matoušek
14. 1. 2018 11:12
Autosalonová sezona tradičně začíná druhý lednový víkend ve dvou evropských metropolích. Vedle Bruselu se výstava nových vozů koná také ve Vídni. Kousek od českých hranic tak byly k vidění všechny důležité automobilové novinky, které v mnoha případech na trh teprve vstoupí. Úroveň výstavy navíc rok od roku stoupá, což dokazuje i fakt, že kromě Ferrari, Mazdy a Volva letos nechyběl žádný významný výrobce automobilů. Po dlouhé době se novým vozem prezentuje také Lada, která od jara nabídne v Evropě kombi Vesta SW. Na to nejzajímavější z rakouské výstavy se podívejte v následující galerii.
 

Právě se děje

Další zprávy