Nejspolehlivější ojetiny: Prémiová auta pohořela, levné vozy poprvé dominují

Jan Matoušek Jan Matoušek
19. 2. 2019 6:02
Čím novější auto, tím je spolehlivější. I takový závěr lze vyvodit ze studie společnosti JD Power. Ta v únorovém termínu již třicet let vydává statistiku spolehlivosti tři roky starých vozidel dle hodnocení amerických majitelů. A stejně jako v předchozím roce, i letos se spolehlivost vozů zlepšila. Vůbec poprvé také mainstreamové značky vykázaly vyšší spolehlivost než značky prémiové. V galerii pak najdete nejen pořadí značek, ale i modelů v jednotlivých segmentech.

Přehled nejprodávanějších aut na českém trhu najdete zde.

Foto: Výrobci

Malá auta

Protože se v některých segmentech nenašel dostatek modelů, které by splnily podmínky pro to, aby mohl být daný segment (jde například o miniauta, velká prémiová auta či velká prémiová SUV) zařazen do výsledků studie, začínají žebříčky JD Power u malých aut. Na prvních třech místech se umístily vozy, které v případě modelového roku 2016 nebylo možné v Evropě oficiálně koupit. První skončil Chevrolet Sonic, za ním Hyundai Accent a Nissan Versa.

Sonic nicméně bylo až do konce roku 2015 možné sehnat na evropských trzích pod označením Chevrolet Aveo. Začátkem roku 2016 se však americká automobilka, s výjimkou sportovních řad Camaro a Corvette, z Evropy zcela stáhla.

 

Právě se děje

Další zprávy