Nejspolehlivější ojetiny: Prémiová auta pohořela, levné vozy poprvé dominují

Jan Matoušek Jan Matoušek
19. 2. 2019 6:02
Čím novější auto, tím je spolehlivější. I takový závěr lze vyvodit ze studie společnosti JD Power. Ta v únorovém termínu již třicet let vydává statistiku spolehlivosti tři roky starých vozidel dle hodnocení amerických majitelů. A stejně jako v předchozím roce, i letos se spolehlivost vozů zlepšila. Vůbec poprvé také mainstreamové značky vykázaly vyšší spolehlivost než značky prémiové. V galerii pak najdete nejen pořadí značek, ale i modelů v jednotlivých segmentech.

Přehled nejprodávanějších aut na českém trhu najdete zde.

Foto: Porsche

Nejspolehlivější auto

Přehled nejspolehlivějších (a také nejméně spolehlivých) značek jste si přečetli v předchozích slidech. Přichází tedy řada na pořadí nejspolehlivějších modelů. JD Power nevydává, podobně jako u výrobců, žebříček nejlepších aut napříč kategoriemi. Naopak vždy určuje dílčího vítěze v daném segmentu. Aby však mohla modelová řada vyhrát, musí být k dispozici dostatečný počet vzorků.

Vůbec poprvé však společnost JD Power v rámci studie spolehlivosti tříletých aut vyhlásila pozici nejspolehlivějšího modelu. Stalo se jím Porsche 911 řady 991.

 

Právě se děje

Další zprávy