Nejlevnější auta v Česku zdražují. Pod 200 tisíc korun už se nedostane ani Dacia

Jan Matoušek Jan Matoušek
21. 5. 2020 6:02
Přehledům nejlevnějších aut v posledních letech kralovaly Dacie s cenami poměrně hluboko pod hranicí 200 tisíc korun. V posledních týdnech ale i nejlevnější auta zdražila. V cenících jednotlivých značek už nenajdete model s cenou nižší než 200 tisíc korun. Na to, jak aktuálně vypadá přehled nejdostupnějších nových aut dle ceníkových cen, se podívejte do galerie.
Foto: Dacia

Dacia Logan MCV - 204 900 korun

Nejlevnější nové auto v Česku? Alespoň podle ceníků jde o Dacii Logan MCV, kompaktní kombi za 204 900 korun. Rumunský výrobce nicméně, na rozdíl od klasického Loganu a Sandera, nabízí kombi i ve výbavě Access. Proto nižší cena než u sedanu, byť oproti situaci koncem minulého roku i tato Dacia cenově podražila.

Výbava Access na rozdíl od modelu Open nemá rádio, ani třeba elektrická přední okna. Vystačit si musí s diodovým denním svícením, dělenými zadními opěradly nebo 15palcovými ocelovými koly. Aby navíc mohlo mít i kombi dnes prakticky nezbytné prvky komfortní výbavy, je nutné rovnou zamířit pro dražší verzi, jednoduše připlatit si za klimatizaci nebo rádio nejde.

Technicky se ani kombi neodlišuje od svých sourozenců. To znamená 54kW litrový tříválec v kombinaci s manuální pětistupňovou převodovkou.

 

Právě se děje

Další zprávy