Nejlevnější auta v Česku zdražují. Pod 200 tisíc korun už se nedostane ani Dacia

Jan Matoušek Jan Matoušek
21. 5. 2020 6:02
Přehledům nejlevnějších aut v posledních letech kralovaly Dacie s cenami poměrně hluboko pod hranicí 200 tisíc korun. V posledních týdnech ale i nejlevnější auta zdražila. V cenících jednotlivých značek už nenajdete model s cenou nižší než 200 tisíc korun. Na to, jak aktuálně vypadá přehled nejdostupnějších nových aut dle ceníkových cen, se podívejte do galerie.
Foto: Dacia

Tip na konec

Ceny uvedené v předchozích slidech vychází z dat v cenících jednotlivých automobilek. Řada značek ale nabízí i poměrně široké množství skladových vozů, což znamená, že sice není možné auto konfigurovat dle přání, na druhou stranu ale prodejce často poskytuje na daný vůz slevu či jiný akční bonus. Ve výsledku tak třeba i vozy v tomto přehledu je možné najít i levněji. Ostatně detailně jsme se některými zajímavým nabídkám věnovali zde.

Těsně se potom do přehledu nevešla třeba Dacia Duster. Rumunské SUV je v nabídce za akčních podmínek s cenou od 249 900 korun s přeplňovaným litrovým tříválcem TCe o výkonu 74 kW a manuální pětistupňovou převodovkou. Překážkou může být chudá výbava Access bez klimatizace či rádia, ale s elektrickými předními okny, denním diodovým svícením nebo 16palcovými ocelovými koly. Dacia umí nabídnout ještě další slevu při využití financování, Duster tak teoreticky může stát od 219 900 korun. Mimochodem další slevy při využití značkového financování nabízí i řada jiných výrobců.

 

Právě se děje

Další zprávy