Ford Mustang jako konkurent Škody nebo Hyundai. Které elektrické SUV je levnější?

Jan Matoušek Jan Matoušek
15. 6. 2021 6:02
Ford zveřejnil český ceník Mustangu Mach-E. S legendárním muscle carem má společné jméno a několik designových detailů, jinak je to ale zcela jiné auto. A tak najednou i Mustangu můžou zatápět Škoda, Hyundai nebo VW. Všechny tyto značky totiž, podobně jako Ford, nabízejí rodinné elektrické SUV. Jak si Mustang vede proti Enyaqu iV a dalším, se dozvíte v galerii.

Ford Mustang Mach-E vs. Kia EV6

Druhým korejským konkurentem Mustangu Mach-E je poněkud excentricky tvarovaná Kia EV6. Nabízí dost podobnou techniku jako Ioniq 5, proto nepřekvapí i podobné parametry a hodnocení, že Mustang Mach-E je dynamičtější a díky větší baterii dojede s pohonem zadních i všech kol dál než EV6. Ostatně její maximum je 510 km s větší baterii a pohonem zadních kol.

Cenově je to ale přesně naopak, a i když je Kia o kousek dražší než Hyundai, stále je levnější než Mustang. Ten začíná na 1,3 milionech korun, EV6 na 1 180 980 korunách. I s pohonem všech kol bude korejský model levnější než SUV s cválajícím mustangem ve znaku. Právě verze s pohonem všech kol jsme porovnali výbavově.

Porovnání výbavy

Ford Mustang Mach-E AWD Kia EV6 GT-Line AWD
Cena od 1 499 900 Kč 1 481 980 Kč
Počet airbagů 9 8
Nouzové brzdění S S
Asistent pro jízdu v pruzích S S
Sledování mrtvého úhlu S +55 000 Kč (paket Tech)
Tempomat S - adaptivní S - adaptivní
Klimatizace S - dvouzónová automatická S - dvouzónová automatická
Dotykový displej S - 15,5 palce S - 12,3 palce
Rádio S S
Navigace S S
Digitální budíky S - 10,2 palce S - 12,3 palce
Bezklíčové odemykání a startování S S
Bezdrátové nabíjení telefonu S S
Vyhřívání volantu S + multifunkční a kožený potah S + multifunkční a kožený potah
Vyhřívání sedadel S - vpředu + elektrické nastavování S - vpředu + elektrické nastavování + vzadu
Přední světla LED S - adaptivní S - adaptivní
Litá kola S - 19 palců S - 20 palců

Kia EV6 má sice hned osm airbagů, k centrálnímu mezi předními sedadly se přidává i kolenní pro řidiče, Mustang má ale devět vaků s dvojicí zadních bočních. Ve verzi s pohonem všech kol poráží Kia SUV s modrým oválem i vyhříváním sedadel vzadu nebo třeba průhledovým displejem s rozšířenou realitou, Ford má ale více asistenčních systémů, za které je potřeba u korejského modelu připlácet. Byť všechny pokryje jediný paket včetně kamerového sledování slepých úhlů nebo panoramatického kamerového systému. Výhodou EV6, kterou sdílí s Ioniqem 5, je fakt, že umí nabíjet elektrospotřebiče i jiné elektromobily výkonem až 3,6 kW. A to standardně.

 

Právě se děje

Další zprávy