Ford Mustang jako konkurent Škody nebo Hyundai. Které elektrické SUV je levnější?

Jan Matoušek Jan Matoušek
15. 6. 2021 6:02
Ford zveřejnil český ceník Mustangu Mach-E. S legendárním muscle carem má společné jméno a několik designových detailů, jinak je to ale zcela jiné auto. A tak najednou i Mustangu můžou zatápět Škoda, Hyundai nebo VW. Všechny tyto značky totiž, podobně jako Ford, nabízejí rodinné elektrické SUV. Jak si Mustang vede proti Enyaqu iV a dalším, se dozvíte v galerii.

Ford Mustang Mach-E vs. Volkswagen ID.4

Posledním z čtveřice konkurentů, s nímž budeme novinku od Fordu porovnávat, je Volkswagen ID.4. I v jeho případě platí to, co u Ioniqu 5 nebo Enyaqu iV. Mustang nabízí vyšší výkon a vzhledem k větší kapacitě baterie i lepší dojezd. Na druhou stranu ID.4 je praktičtější, minimálně co se objemu a tvaru zavazadlového prostoru týká.

Také cenově vychází Volkswagen výhodněji, dokonce se v základní 109kW verzi dokáže těsně dostat pod hranici milionu korun, což se jinému srovnatelně velkému elektrickému SUV na českém trhu doposud nepodařilo. A rozdíl v cenách platí i pro provedení s pohonem všech kol - Mustang Mach-E stojí 1,5 milionu s menší a 1,7 milionu s větší baterií, zatímco nový Volkswagen ID.4 GTX přijde na 1 384 900 korun. 

Porovnání výbavy

Ford Mustang Mach-E AWD Volkswagen ID.4 GTX
Cena od 1 499 900 Kč 1 384 900 Kč
Počet airbagů 9 7
Nouzové brzdění S S
Asistent pro jízdu v pruzích S S
Sledování mrtvého úhlu S +64 300 Kč (paket Assistance Plus)
Tempomat S - adaptivní S - adaptivní
Klimatizace S - dvouzónová automatická S - třízónová automatická
Dotykový displej S - 15,5 palce S - 10 palců
Rádio S S
Navigace S S
Digitální budíky S - 10,2 palce S - 5,3 palce
Bezklíčové odemykání a startování S S - pouze startování; odemykání +28 400 Kč (paket Assistance)
Bezdrátové nabíjení telefonu S S
Vyhřívání volantu S + multifunkční a kožený potah S + multifunkční a kožený potah
Vyhřívání sedadel S - vpředu + elektrické nastavování S - vpředu
Přední světla LED S - adaptivní S - Matrix LED
Litá kola S - 19 palců S - 20 palců

Mustang má i vzhledem k vyšší ceně lepší standardní výbavu než Volkswagen. Je ale nutné podotknout, že příplatky u ID.4 jsou většinou ve formě paketů, to znamená, že třeba s hlídáním mrtvého úhlu dostanete i celou řadu dalších prvků včetně částečně autonomní jízdy, panoramatického kamerového systému nebo elektrického víka kufru. Ale i když paket pořídíte, stále bude ID.4 cenově na stejné úrovni jako Mustang Mach-E. VW má také centrální přední airbag, zatímco Ford nabízí kolenní pro řidiče a zadní boční airbagy.

 

Právě se děje

Další zprávy