Ford Mustang jako konkurent Škody nebo Hyundai. Které elektrické SUV je levnější?

Jan Matoušek Jan Matoušek
15. 6. 2021 6:02
Ford zveřejnil český ceník Mustangu Mach-E. S legendárním muscle carem má společné jméno a několik designových detailů, jinak je to ale zcela jiné auto. A tak najednou i Mustangu můžou zatápět Škoda, Hyundai nebo VW. Všechny tyto značky totiž, podobně jako Ford, nabízejí rodinné elektrické SUV. Jak si Mustang vede proti Enyaqu iV a dalším, se dozvíte v galerii.

Ford Mustang Mach-E vs. Hyundai Ioniq 5

Dalším konkurentem je Hyundai Ioniq 5. A platí pro něj ve vztahu k Mustangu Mach-E podobná charakteristika jako u Enyaqu iV. To znamená, že je korejský model s cenou od 1,1 milionu v základní verzi levnější o dvě stě tisíc korun, nabízí ale nižší výkon a menší baterii, takže také nižší dojezd. A podobně je to i u dalších verzí - Hyundai bude levnější než Ford, ale s o kousek horšími parametry dojezdu. Na druhou stranu má standardně rychlodobíjení výkonem až 350 kW a u vyšší výbavy možnost dobíjet i další elektromobily, Mustang zvládá s menší baterií nabíjet jen výkonem 115 a s větší výkonem 150 kW.

V tabulce můžete porovnat opět základní verze se zadním pohonem a "cenou od". Hyundai podobně jako Ford potom sází na pevně danou výbavu s minimem příplatků - každý ze dvou nabízených stupňů má jeden volitelný paket s extra prvky, výběr z několika lakování a vyšší výbava si mlže zvolit ještě panoramatické střešní okno.

Porovnání výbavy

Ford Mustang Mach-E Hyundai Ioniq 5 Eco Smart
Cena od 1 299 900 Kč 1 099 990 Kč
Počet airbagů 9 7
Nouzové brzdění S S
Asistent pro jízdu v pruzích S S
Sledování mrtvého úhlu S S + upozornění na auta při couvání
Tempomat S - adaptivní S - adaptivní
Klimatizace S - dvouzónová automatická S - automatická
Dotykový displej S - 15,5 palce S - 12,3 palce
Rádio S S
Navigace S S
Digitální budíky S - 10,2 palce S - 12,25 palce
Bezklíčové odemykání a startování S S
Bezdrátové nabíjení telefonu S N
Vyhřívání volantu S + multifunkční a kožený potah S + multifunkční a kožený potah
Vyhřívání sedadel S - vpředu S - vpředu
Přední světla LED S S
Litá kola S - 18 palců S - 19 palců

Výbava obou konkurenčních SUV je v základní verzi hodně podobná. Podobně jako u Enyaqu platí, že sedmý airbag Mustangu je kolenní řidiče a další dva zadní boční, zatímco u Ioniqu 5 je sedmý vak středový mezi předními sedadly.

 

Právě se děje

Další zprávy