Je Superb za milion výjimečným vozem pro papaláše? Známe jeho nejprodávanější verze

Martin Přibyl Martin Přibyl
11. 3. 2019 6:01
"Primátorské SPZ, milionové Superby a podobné nesmysly," hřímal od řečnického pultíku na nedávném sjezdu hnutí ANO jeho předseda a premiér Andrej Babiš. Nelíbí se mu, že se členové jeho hnutí chovají jako papaláši. Nás to přivedlo k zamyšlení. Je Superb za milion skutečně něco výjimečného? Je to symbol papalášství? Od Škody Auto jsme získali prodejní podíly jednotlivých verzí Superbu a zde jsou výsledky.
Foto: Škoda Auto

V základu od necelých 660 tisíc

Otázkou však zůstává, kolik vrcholných škodovek si zákazníci skutečně specifikují s cenami nad milion korun. Základní cena Superbu je 659 900 Kč a dostanete za ni 110kilowattový motor 1.5 TSI v základní verzi Active. Ta je zvenku snadno rozeznatelná - jako jediná má totiž obyčejné halogenové světlomety. Výše v ceníku jsou pak stupně Ambition, Style, Sportline a Laurin & Klement. Kromě benzinové jednapětky nechybí ani zážehové (200 kW) a naftové dvoulitry (110 a 140 kW).

Ceny takových verzí rostou, ty vrcholné s pohonem všech kol se ve většině případů milionu blíží. Je po nich ale mezi zákazníky poptávka?

Na podrobný přehled všech verzí se můžete podívat zde.

 

Právě se děje

Další zprávy